Sunday, July 3, 2011

Outing

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hilangkan rasa rasa curiga, duka dan nestapa, mari kita menyanyi lagu sha la la la laaa esok kuliah jadi hari ini kita berjalan jalan dgn klasmate di labuan...

Pagi ahad patut nya ngando pey petang. Sekda la. Tp ya lah, plan mekorang marek, oting sama ritok ngan dak klasmate. Pike la ku semua 22 org tok ada, paduhal, 12 orang jak. Sidak nok lain ya  sik sporting la beb. Bena. Mekorang nok selebih nya tok jak yang rapeh. Yg lain mcm sik gilak. Tandah. Dah kaki ku nang sakit tahap cipan. Dari atas sampe debah. Jalan nak slow macam apek. Apek gik laju asa ku. Nang kesian la upa ku. Tahan rasa jak kaki kmk tok eh. Okay sekpa. First ya, aku, dayang ngan ifwat sama keluar dari KML. Dak lain ya, gi church bah. So, mekorg kena jumpa di UK jak la. Time nait bas gi UK ya, ada laki belah ku. Yarabi, nya dudok macam kosi ya bapak nya pun. Dudok tekangkang kangkang. Mcm aku sik wujud tepi ya. Dah aku nak gugok. Sikit alu jak space k aku dudok. Tak gentle langsong! Okay sampe UK tek, mekorg 3 breakfast lok. Food court. Yes! Setelah sebulan ku punek laksa sarawak, finally :) hehehehehe. Rm5 gik ya. Sekpa, lepas gian bah. Tup2 sik juak habis laksa ku. Heheheheheheheheehehehe. Then nggu la dak Aston, Avelton, Audrey, Jesper, Suzy, Glucia, David, Olivia. Haa tangga nama dah tauk non muslim kan. Mesti la sidak dari church juak. Ada sorg tok, nok Avelton tok, nang kenak cop mekorg 'SESAT' sebab nya salu sesat oi. Benaaa. Time mekorg 3 makan ya, Avelton msg aku tyk sine dah mekorg. Pdh kat fudkot (style eja eh awww) lamak gik nggu nya. Sik juak dgt2. Dah nama Mr Sesat nak. Aku nggu Avelton masok pintu fudkot ya, sik juak datang2. Siap toleh ke pintu gik ya. Maka ku membelakang kan pintu. Lamak palak ku toleh ke pintu ya. Dah lelah nggu Avelton sik datang2, pusin la ku depan. Sekali tangga nya dah dudok dah depan aku! Sik guna! Senyap2 gik dudok sia. Dyg ngan Ifwat pun diam jak. Okay sekpa. Avelton ya lah entertainer mekorg. Tetak jak keja oleh nya. Avel avel. Dah ya, jumpa la semua tek. Jalan punya jalan, carik speaker, bantal pa suma k produk iklan. Sambil2 ya meli brg keperluan juak. Aok lah kan, elaun dah masok~ pa gik, beli la apa yg patut. Gilaaa berat brg di mbak ku. Banyak alu. Melayang jak duit. Syg eh. Tp apa boleh polah. Barang yg aku beli ya, keperluan. Bukan kehendak. Cewaah alu keluar perdagangan. Alu teringat Cekgu Lim~ pakah. Okay dah la. Sampe sia jak cita di UK. Dah ya balit la. Lupak paduhal blok aku ada polah gotong royong! Kehadiran adalah wajib! Cepat2 ku ngagak bilit terus agak toilet cuci~ hahahahaha. Pahal mesti toilet juak di pilih ku oh? Okay masok jak toilet ya, org dah habis dah bersih kan. Aku mejal juak nak cuci. Bia bersih. Siap sapu2 aek gik ya. Maka mantak bersih bah. Eksen siram ya siram tok. Okay dah. Yes! Nama aku di tulis atas kehadiran. Alhamdulillah. At least aku sik eskep. Kelak kat akhirat kena tuntut gine? cewahh. Bah ya jak. Ada keja umah gik tok. Oh ya! Ada gik! Aku servey cerut tek. Hahahahaha. Sekotak RM15. Mun di sarawak, sebatang dah RM5. Nok tadik ya sekotak ada 5 batang. Kira murah la ya. Perisa vanilla, coklat, cherry bla bla blaa. Heran jak cashier ya aku tyk2 sal cerut. Dunhill merah tek pun ada. RM6.40. Alah! Semua nya bukan aku punya! Org Sarawak pesan bah. HA HA HA HA. Mun aku tolong beli kan, aku pusher ka? Sik kan? Sik sik sikkkk~ aku budak bait~. Aku bukan pusher~
Okay done. Selamat malam. Esok kuliah. Bye