Thursday, April 11, 2013

Still under construction.

Hi there. It's been almost a year I didn't post anything here. Well don't have much time okay to post my entry. Got a lot of damn tasks to do. Sorry and thank you. I'll be back sooner or later. Bye.

Thursday, July 12, 2012

Under construction



Under constuction! Thank you. 

Thursday, November 17, 2011

Hai :D

Assalamualaikum dan salam seejahtera

Yahhh lamak sik update. Berapa bulan ndak ka. Ogos September Oktober November, 4 bulan lebih. Sik lamak ne ya. Cali ada juak rasa update update blog tok. Ahh lalek. Yg penting, aku update. 
Ya tek ku nak madah, aku baruk pulai dari outing. Meli omo Breeze kaler kuning, Maggie kari, buku buku latihan, exam pad 240's, milo sepeket ngan ehhh malas ku nak madah. Ya cali nya blog tok, semua benda nak madah. Aku gago juak nak madah. Hehehehehehehehehe. 

Sebenarnya, gua baru sampai ini Labuan. Tadik flight landing dgn selamat (alhamdulillah). Mamak yg hantar gi airport Miri tek. Flight kol 0805. Nendak bangun suboh kol 5! Gila apa mandik kol 5 yaaa begegar semua. Sejok hantap. Lamak dah bah sik mandik seawal ya. Kol 0630 jalan gi Miri. Sampai sampai terus check in. Aku lamak nggu Opie sebab aku sama flight ngan nya. Aku check in la dolok tggu kat waiting waiting ntah apa nama nya ya. Tup tup nya meses padah sikpat pegi. Tiket nya burn sebab lambat check in LIMA MINIT. Yahhhh sikpat consider laluuuu. Takat limak menet ya bah. Bodo juak MAS ya. Sekati mak bpk nya jak ambik duit org. Tauk la steward steward kau ya banyak hensem. Awwww <3 I like. Kesian Opie. Dah flight esok KONFOM penoh la beb. Lusak dah muet. Gilaaa pake apa la nya? Lain la mun nya ambik flight gi KK then transit ke Labuan. Mun ada laaaa. Okay okay. Dah ya nak, nait la flight ya dgn 'Bismillahirrahmanirrahim Ya Allah kau selamatkan lah aku sampai ke Labuan dgn selamat amin.' Sit no 14A. Punya la ku mengharap laki hensem dudok belah aku. Sekali tangga, YEN! Geng ku dikpun! Hahaha hampaaaa kamekzzz. Tapi takpe, loya habis dlm flight. 
Eh dah laaa malas ku cita panjang panjang. Mun aku ada update gik pastok, ada lahh ya. Mun sekda, sekda la. Ok bye! 


Tuesday, August 2, 2011

...


its like looking into future


Friday, July 22, 2011

21st Of July

Assalamualaikum dan salam sejatera

Just back from watching Malaysia vs Chelsea match. Its kinda upsetting me because Chelse won 1-0. Blablablaa. Loading bahasa sarawak lok. Okay. Belari ku turun gi cafe takat nak nangga match ya la. Nasib Avel msg aku, padah sal Chelsea vs Malaysia ya. Mun sik, nak kan melepas. Sikit jak dak mpuan ngga tek. Kira k jari, 13 orang jak. Ya boring. Kat cafe laki, hampir full kali. Bukan kali, nang. Punya la menjerit tek ngga bol dekat2 ngan gol. Haa camya2 la tek cita nya. 

Back to the morning. 0730 start kelas. Dinamika. Tajuk di belajar tek, kemahiran mendengar. Okay aku lambat masok kelas. Belari juak masok library tek. Kan belajar subjek ya lam library. Kat bilit perbincangan ya (bp). Masok2 jak semua dah ada. Madam tanyak, kenape lambat Rabi? Err lambat bangun. Yerr bebulak alu jak. Maka aku nang sengaja lambat tek. Malas nak gi awal2. Tuwew. Sejam subjek dinamika, pasya ekonomi. Paduhal ada kuiz! Yahhh aku siktauk pun ada kuiz ekonomi lepas dinamika ya. Dah aku sik prepare papa. Tawakal jak la. Kuiz ya, alaa mcm exam juak. Aku nang sikpat jawab. Siyes. Ada pun hentam jak. Hentam keromo. Beberapa minit kemudian, makin ramai org hantar paper. Aku belom gik. Nang rasa nak nangis ya. Okay finally, aku hantar jak paper ya. Aku tauk byk salah n ada nok aku sik jwb. Lekak hantar paper, ambik bag, terus keluar kelas. Ada motif aku keluar awal ya. Aku nak nangis!! Time kuiz ya, tahan rasa jak. Sebab lekak eko ya, free bah. Apa gik aku, agak library tingkat atas, gi penjuru library, agak meja nok tutup2 kanan kiri ya. dan langkah seterusnya, NANGIS PUAS PUASSSS. HA HA HA HA. Sejam ku nangis non stop. Terer sik? Pey kembang2 mata. Eh nangis bukan pasal eko ya jak ah, siyes la cakap hidup di sitok tensen. Tensen, kalah nak spm dolok. Pasya tangada ada laki dok belakang ku. Dayummmm mistake alu laki tok. Kacau stim org nak emos2. Suk2 nangis tek nak, tersedut hingus ya pa indah ya, terdengar indah lagu raya. Eh??? Kan sia byk meja. Ala meja nok aku pdh tek. Tutup kiri kanan ya. Tauk sik kau? Haa meja ya. Terdengar lagu raya ya nak, eh sik silap aku, aku jak ada lagu ya. Aku ngan Ain jak. Sbb Ain baru jak bluetooth ngan aku marek. Aku siktauk lagu ya dr hp sapa. Kan tutup semua. Sik la ku tgga org ya. Msg ain terus, tyk sine nya. Tangda nya terus ngagak aku nok tengah nangis ya. Mati! Kantoi kmk nangis. Kejut gik nya ya. Tyk phl aku nangis, ku pdh la  tensen punya pasal. Eko punya pasal juak. Alu nya bik kata2 nasihat ngan aku. Soh ingat Allah banyak2, zikir banyak2, kejayaan bermula dr kegagalan. Cewahh ain boleh jd motivater la beb. Tharu gik ku dgr ya :') Cita ku tok tunggang langgang snanya. Eh malas ku cita panjang2. Yang penting, aku puasssss lekak nangissssss. Makin run2 nangis kenak dak geng ku ya. Mintak kata2 semagat dr sidak, sidak berik kata2 nok polah makin kuat nangis.  Err apa ya? Okay sekpa. Makaseh byk2 torang. Terharu ku dgr advice torang ya. Syg ku torg. Awww <3 

Okay lekak nangis tek ada kuliah. Agak la kuliah tek. Dudok belah dayang. Nya bik gula2 hack kaler biru. Makan la tek. Dah setengah gik tinggal gula ya, mak oi! Astafirullahalazim, aku puasa paduhal!!!!! Dayang help me!! Belari juak agak toilet yang jaoh berbatu2 ya. Buang, kumor, settle, senyum :) mata masih kembang snanya. Hahaha. nasib Dyg sik tyk papa. kan dyg? hehehehehehehehe. 

Okay cita malam tok tek gik. Kol 0730 exam akaun. Boleh laaa. Ya jak komen ku. Okay, aku nak tido, selamat malam dan assalamualaikum.


Sunday, July 17, 2011

Cerita di KML

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hai. Pagi yang indah untuk aku update blog usang tok. Sebelum ya, aku nak padah lok, Salam Nisfu Syaaban kepada semua muslim dan muslimah di muka bumi ini. Minta maaf atas segala salah laku, kekasaran bahasa, dosa besar dan kecil aku terhadap kau. Alah sapa2 jak la. Okay done.

Now what. Aku nak cerita kisah suka dan duka aku di situuuukkk. Dengan alunan lagu brick by boring brick by paramore, i start my cerita.
Aku mkn mi sedap tok tek oi. Malas nak turun gi cafe. Dah belom mandik. Jd, ambik aek, ambik heater, masak aek. Dan seterusnya. mkn la. Eh riya nak, aku blajar kat cafe. Malam. Sorang2. Tengah suk blaja ada makhluk Allah dtg ngagak aku. Tp nang kiut la. Jap ah.


Kiut nak. Bok ko tauk. Pusak tok mcm paham jak aku tengah boring ya nya ngagak aku. Siap nait atas buku gik ya. Mijak buku nya tok. Tulah! Patut sik pande2 kau. Tulah ngan ilmu. Pasya ada sigek hari tok, jalan ku kat koridor ya nak. Sorang. Dari jaoh ku ngga pusak tido tengah jalan. Okay agak la ku tek nak. Agak2 jak, tauk gine nya tido? Nang tulah la cara tido. Kalah kuak lentang.


Nya tok sik mati ah. Ny tido. Nikmat alu jak tido eh.

Okay sekda modal dah ku nak taip tok. Aku sher gambar jak la oh.


Tok kat dewan kuliah. Sejok oi. Semenara nggu pensyarah dtg tok. 


Tok la stadium mekorg. Astaka nama nya. Yeah


Tok klasmate ku. study group la tek nak. Kat cafe sementara nggu start kuliah.
 Dah la. Byk gambar snanya tp malas lah. Ya jak kali. Boring kan? Sapa soh baca. Bahbah. Babai.


Sunday, July 3, 2011

Outing

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hilangkan rasa rasa curiga, duka dan nestapa, mari kita menyanyi lagu sha la la la laaa esok kuliah jadi hari ini kita berjalan jalan dgn klasmate di labuan...

Pagi ahad patut nya ngando pey petang. Sekda la. Tp ya lah, plan mekorang marek, oting sama ritok ngan dak klasmate. Pike la ku semua 22 org tok ada, paduhal, 12 orang jak. Sidak nok lain ya  sik sporting la beb. Bena. Mekorang nok selebih nya tok jak yang rapeh. Yg lain mcm sik gilak. Tandah. Dah kaki ku nang sakit tahap cipan. Dari atas sampe debah. Jalan nak slow macam apek. Apek gik laju asa ku. Nang kesian la upa ku. Tahan rasa jak kaki kmk tok eh. Okay sekpa. First ya, aku, dayang ngan ifwat sama keluar dari KML. Dak lain ya, gi church bah. So, mekorg kena jumpa di UK jak la. Time nait bas gi UK ya, ada laki belah ku. Yarabi, nya dudok macam kosi ya bapak nya pun. Dudok tekangkang kangkang. Mcm aku sik wujud tepi ya. Dah aku nak gugok. Sikit alu jak space k aku dudok. Tak gentle langsong! Okay sampe UK tek, mekorg 3 breakfast lok. Food court. Yes! Setelah sebulan ku punek laksa sarawak, finally :) hehehehehe. Rm5 gik ya. Sekpa, lepas gian bah. Tup2 sik juak habis laksa ku. Heheheheheheheheehehehe. Then nggu la dak Aston, Avelton, Audrey, Jesper, Suzy, Glucia, David, Olivia. Haa tangga nama dah tauk non muslim kan. Mesti la sidak dari church juak. Ada sorg tok, nok Avelton tok, nang kenak cop mekorg 'SESAT' sebab nya salu sesat oi. Benaaa. Time mekorg 3 makan ya, Avelton msg aku tyk sine dah mekorg. Pdh kat fudkot (style eja eh awww) lamak gik nggu nya. Sik juak dgt2. Dah nama Mr Sesat nak. Aku nggu Avelton masok pintu fudkot ya, sik juak datang2. Siap toleh ke pintu gik ya. Maka ku membelakang kan pintu. Lamak palak ku toleh ke pintu ya. Dah lelah nggu Avelton sik datang2, pusin la ku depan. Sekali tangga nya dah dudok dah depan aku! Sik guna! Senyap2 gik dudok sia. Dyg ngan Ifwat pun diam jak. Okay sekpa. Avelton ya lah entertainer mekorg. Tetak jak keja oleh nya. Avel avel. Dah ya, jumpa la semua tek. Jalan punya jalan, carik speaker, bantal pa suma k produk iklan. Sambil2 ya meli brg keperluan juak. Aok lah kan, elaun dah masok~ pa gik, beli la apa yg patut. Gilaaa berat brg di mbak ku. Banyak alu. Melayang jak duit. Syg eh. Tp apa boleh polah. Barang yg aku beli ya, keperluan. Bukan kehendak. Cewaah alu keluar perdagangan. Alu teringat Cekgu Lim~ pakah. Okay dah la. Sampe sia jak cita di UK. Dah ya balit la. Lupak paduhal blok aku ada polah gotong royong! Kehadiran adalah wajib! Cepat2 ku ngagak bilit terus agak toilet cuci~ hahahahaha. Pahal mesti toilet juak di pilih ku oh? Okay masok jak toilet ya, org dah habis dah bersih kan. Aku mejal juak nak cuci. Bia bersih. Siap sapu2 aek gik ya. Maka mantak bersih bah. Eksen siram ya siram tok. Okay dah. Yes! Nama aku di tulis atas kehadiran. Alhamdulillah. At least aku sik eskep. Kelak kat akhirat kena tuntut gine? cewahh. Bah ya jak. Ada keja umah gik tok. Oh ya! Ada gik! Aku servey cerut tek. Hahahahaha. Sekotak RM15. Mun di sarawak, sebatang dah RM5. Nok tadik ya sekotak ada 5 batang. Kira murah la ya. Perisa vanilla, coklat, cherry bla bla blaa. Heran jak cashier ya aku tyk2 sal cerut. Dunhill merah tek pun ada. RM6.40. Alah! Semua nya bukan aku punya! Org Sarawak pesan bah. HA HA HA HA. Mun aku tolong beli kan, aku pusher ka? Sik kan? Sik sik sikkkk~ aku budak bait~. Aku bukan pusher~
Okay done. Selamat malam. Esok kuliah. Bye